Druhy čalounění a péče o ně

Dnes lze mít, a to nejenom v segmentu automobilů různé druhy čalounění. Jak o ně pečovat, aby nedošlo k jejich újmě? Poradíme vám. Začneme klasikou v podobě kůže. Pamatujte, že u ní je vhodné využívat přípravky, které jsou šetrné, ale zároveň velmi účinné. Ideální je postupné lokální čištění. U kůže nezapomínejte na pravidelná ošetřování, aby se eliminovalo vysušení a popraskání. Pokud jste se o ni dlouhodobě nestarali, pamatujte, že můžete využít naší služby renovace kůže. Profesionální postup, díky kterému může opět získat svůj dokonalý vzhled, který bude doslova jako nový. Ten si však udrží i při pravidelné péči.

Umělá kůže

U umělé kůže je pozitivem především nižší cena, její vzhled a celkem snadná a levná renovatelnost. Naopak negativem je rozhodně menší kvalita, než u kůže přírodní. Pokud jde o čištění, i zde je třeba  nezapomínat na šetrnost a na to, že přípravky by neměly být příliš agresivní. Na rozdíl od klasické kůže není nutný takový stupeň ošetření, i když impregnací nic nezkazíte. Při znečištění se cistí hůř než klasická kůže, ale není to nic hrozného.

Semiš

Poměrně zajímavý materiál, který dobře vypadá, ale může na něm ulpívat celá řada nečistot. Poradit si s nimi nemusí být zase až takový problém. Důležité je nebát se a vzít si do ruky hrubší kartáč, kterým lokálně
čistíte dané místo a následně nečistotu odstraníte. Následně nezapomínejte na ošetření spojené s finální impregnací, čímž zabráníte jak opětovnému zašpinění, tak si i budoucí čištění usnadníte.

Klasické čalounění

V autech velmi známý a osvědčený materiál. Jak ho čistit? Ať už jde o lokální, nebo komplexní čištění, vždy se vyvarujte velkému množství vody. Klasické čalounění ji neudrží a ta postupně prosákne do vašich sedadel, kde dlouho schne. O riziku zápachu nebo zrezivění posuvných lyžin sedadel ani nemluvě. Pokud už využíváte mokrou cestu čištění, volte buď profesionální čištění čalounění, nebo, děláte-li to sami, jenom mírně vlhkým hadříkem.

wolf

Recent Posts

Jak si poradit s pylem na autě?

Nemusíte být nutně alergici, aby vám pyl způsobil vrásky na čele. Stejně jako trápí nás…

3 dny ago

Obnova kůže na volantu

Kůže na volantu je jakousi vizitkou vašeho vozu. Je to místo, kam se vaše ruce…

4 dny ago

Jak pracovat s orbitální leštičkou

Orbitální leštička je skvělý nástroj pro dosažení profesionálního vzhledu vašeho vozidla. Správné použití této technologie…

1 měsíc ago

Příprava auta na jaro a jarní údržba vozidla

Jaro je tu a je čas připravit své auto na novou sezónu. Jarní údržba vozidla…

1 měsíc ago

Oprava autolaku v kostce

Automobilový lak je jakousi vizitkou vozidla. Jeho lesk a bezchybný vzhled mohou odrážet péči majitele…

4 měsíce ago

Důležitost dekontaminace autolaku

Dekontaminace autolaku představuje kritický krok v rámci údržby vozidla, který nese mnohem širší význam než…

4 měsíce ago