Blog

Lakování jednotlivých plastových dílů v United-6

Lakování kovových dílů a součástí karoserie je poměrně známý, rozšířený a stále hojně využívaný proces. Přece jen je v mnoha případech jednodušší a hlavně levnější poškozený díl opravit a přelakovat, než kompletně vyměnit. Totéž platí samozřejmě i o plastových dílech. Jejich lakování má ale svoje specifika a kritická místa, na které je třeba dát pozor a připravit se na ně. 

Úskalí lakování plastů

Není samozřejmě problém odstranit a opravit drobnější škrábance, nicméně lakování většinou předchází oprava poněkud většího rázu. Typickým příkladem může být promáčknutý plastový nárazník, odřená lišta dveří, nebo nabouraný kryt dveří.

Současné metody opravy plastových dílů jdou v moderních servisech a provozovnách pochopitelně daleko za rámec tmelení a stříkání barvou ve spreji. Před samotným lakováním je toto místo třeba perfektně připravit. To v praxi nejčastěji znamená speciálním lepidlem nebo svářečkou na plasty zacelit poškozené místo, tmelem vyrovnat veškeré deformace a nerovnosti, povrch dokonale obrousit a odmastit.

Pokud je to možné, tato činnost se provádí na demontovaném dílci, v opačném případě je nutné pečlivě zakrýt a zamaskovat plochy, které by mohly při lakování a souvisejících úkonech přijít k úhoně.Vzhledem k vysoké pórovitosti povrchů plastových dílců je dobré povrch před broušením ošetřit vhodným plničem a následně samozřejmě základovou barvou, v případě potřeby opakovaně.

Samotné lakování už je pak otázkou namíchání vhodného odstínu barvy, zručnosti a zkušenosti.

Nejlepší výsledek od profesionálů

Je tedy jasné, že pokud nechcete provizorní a nepříliš vzhlednou opravu, je nejlepší se obrátit na místa, kde mají s lakováním plastových dílů zkušenosti a dokáží odevzdat perfektní výsledek. Takovým místem je i provozovna United-6, kde se vám vždy a za všech okolností bude věnovat tým nejlepších profesionálů.

 

wolf

Recent Posts

Jak pracovat s orbitální leštičkou

Orbitální leštička je skvělý nástroj pro dosažení profesionálního vzhledu vašeho vozidla. Správné použití této technologie…

4 týdny ago

Příprava auta na jaro a jarní údržba vozidla

Jaro je tu a je čas připravit své auto na novou sezónu. Jarní údržba vozidla…

1 měsíc ago

Oprava autolaku v kostce

Automobilový lak je jakousi vizitkou vozidla. Jeho lesk a bezchybný vzhled mohou odrážet péči majitele…

4 měsíce ago

Důležitost dekontaminace autolaku

Dekontaminace autolaku představuje kritický krok v rámci údržby vozidla, který nese mnohem širší význam než…

4 měsíce ago

JAK ZABRÁNIT ZIMĚ, ABY ZPŮSOBILA ŠKODY NA VAŠEM AUTĚ?

… a nejenom na autě, doplňujeme nadpis dnešního článku. Zima je zejména pro motoristy velmi…

5 měsíců ago

Podzim je tu, zima za rohem. Víte, jak se postarat o lak svého auta?

Máte také pocit, že jste teprve nedávno schovali zimní výbavu a připravovali auto na letní…

5 měsíců ago